Orica.ir

تاریخ: 29 بهمن 1397

پروژه افزایش ظرفیت بنزین و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه نفت بندرعباس نماد تلاش، اقتدار، عزت و دانش ایرانی

پروژه افزایش ظرفیت بنزین و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه نفت بندرعباس پس از تلاشهای شبانه روزی و پیگیری های مدیران، کارکنان و متخصصان متعهد این شرکت با حضور رئیس جمهور در 29امین روز از بهمن 1397 به طور رسمی افتتاح شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ، این پروژه از جمله پروژه هایی است که هدف مهم آن حفظ و صیانت از محیط زیست با  کاهش انتشار آلایندها در هوا با تولید سوختی پاک مطابق با استاندارد های روز دنیا است.
از آنجا که یکی از تنگناهای فرآیندی پالایشگاه نفت بندرعباس، افزایش قابل ملاحظه تولید مواد سبک و عدم امکان جذب بخشی از آن به صورت فرآورده های با ارزش به ویژه بنزین بود و همچنین افزایش خوراک ورودی پالایشگاه و تولید نفتای سنگین تصفیه نشده و عدم تبدیل آن به بنزین و مشکلات مربوط به افزایش ضایعات مواد سبک در واحدهای عملیاتی و از سوی دیگر حجم قابل توجه نفت گاز تولیدی پالایشگاه و عدم امکان تصفیه کامل آن به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای پالایشگاه، اجرای پروژه افزایش تولید و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز برای دستیابی به استانداردهای نوین زیست محیطی برای دو فرآورده اصلی و مهم پالایشگاه یعنی بنزین و نفت گاز در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: این پروژه در راستای تکمیل واحدهای عملیاتی این پالایشگاه و خودکفایی کشور در تولید بنزین با افزایش تولید بنزین و همچنین بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز تولیدی پالایشگاه مطابق با استانداردهای روز دنیا با هزینه 313 میلیون یورو و همچنین 11 هزار و 350 میلیارد ریال از منابع داخلی، صندوق انرژی و اوراق مشارکت اجرا شد.
مهندس هاشم نامور افزود: با بهره برداری از این پروژه ملی، ظرفیت بنزین تولیدی پالایشگاه نفت بندرعباس به 12 میلیون لیتر در روز بر اساس استاندارد یورو 5 و ظرفیت تولید نفت گاز به 15 میلیون لیتر در روز بر اساس استاندارد یورو 4 رسید.
وی با اشاره به این که هدف مهم این پروژه حفاظت از محیط زیست است تصریح کرد: با این پروژه و بهبود کیفیت فرآورده ها، میزان گوگرد بنزین تولیدی از حدود  ppm400 به کمتر از ppm 10 کاهش و عدد اکتان آن نیز بر اساس استاندارد تعریف شده ارتقاء یافت و کیفیت نفت گاز تولیدی پالایشگاه نیز با کاهش میزان گوگرد از حدود 10 هزارppm  به کمتر از ppm 50 ، مطابق با استاندارد های جهانی ارتقاء یافت.
بر اساس این گزارش، افزايش ظرفيت و بهبود کیفیت بنزين و نفت گاز تولیدی، بهينه سازي مصرف انرژي، بهبود عملكرد اقتصادي، كاهش آلاينده¬هاي زيست محيطي، استفاده حداكثري و بهينه از ظرفيتها و امكانات داخلي، فراهم شدن زمينه اشتغال مولد و مستمر، ارتقاء سطح دانش و تجربه نيروي انساني، ارتقاء توانمندي شركتهاي داخلي در عرصه رشد اقتصادي و پيشرفت صنعتي كشور، حركت به سمت خودكفايي و ایجاد روحیه اعتماد به نفس و خودباوری نسبت به توان و تولید داخلی از دستاوردهای اجرای این پروژه است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به اینکه کار راه اندازی این پروژه از سوی کارکنان و متخصصان  متعهد و مسئولیت پذیر پالایشگاه بندرعباس بصورت شبانه روزی و بدون هیچ گونه حادثه اجرا شد تصریح کرد: در این پروژه ملی برای 650 نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد شد.
مهندس نامور با اشاره به تامین 65 درصد از قطعات مورد نیاز پروژه از داخل کشور گفت: در تهیه و تامین تجهیزات مورد نیاز در ساخت و تکمیل پروژه ملی افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز از جمله ظروف، مبدلهای حرارتی، برج ها و متعلقات آنها، کابلهای برق و ابزار دقیق، لوله ها، اتصالات، کولرهای هوایی، کولرهای آبی و برخی از پمپها از توانمندی شرکت ها و صنایع داخل کشور استفاده شده است. 
وی افزود: در کنار توجه و استفاده موثر از توان تولید شرکتهای داخلی در راستای اجرای سیاست های خوداتکایی و قطع وابستگی به کشورهای خارجی، توجه و اعتماد به دانش علمی متخصصان پالایشگاه، حمایت و استفاده از خلاقیت آنان نیز نقش بسزایی در سرعت بخشیدن به اجرای پروژه داشت که در این راستا می توان به تولید اسیدکلریدریک مورد نیاز صنایع پالایشگاهی با استفاده از ظرفیتهای داخلی پالایشگاه اشاره کرد که تا پیش از این با صرف هزینه های سنگین ارزی و مدت زمان طولانی منحصراً از خارج کشور تامین می شده است. همچنین ساخت قطعه الکتریکی کنترل کننده گرمکن واحد احیاء کاتالیست نیز از دیگر دستاوردهای این شرکت است که با مهندسی معکوس و تحلیل عملکرد، قطعه ساخته شد و موجب جلوگیری از توقف تولید و خروج ارز و عدم وابستگی به خارج از کشور گردید.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با بیان این مطلب که عملیات اجرایی این پروژه با همکاری کارشناسان، متخصصان، پیمانکاران و مشاوران ایرانی صورت گرفته است گفت: برای ساخت، تکمیل و بهره برداری از پروژه افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه بندرعباس 45 میلیون نفر -  ساعت کار اجرایی صورت گرفته است. 
مهندس هاشم نامور در رابطه حجم کار انجام شده در این پروژه نیز گفت: حجم کار در اجرای پروژه بسیار چشمگیر است به طوری که در این طرح 150 هزار متر مکعب عملیات بتن ریزی صورت گرفت و 4500 تن استراکچر فلزی، 30200 تن تجهیزات و 1600 کیلومتر کابل کشی برق و ابزاردقیق و 930 هزار اینچ قطر لوله کشی اجرا شد.
این پروژه در زمینی به وسعت 577 هزار متر مربع احداث شد و واحدهای مهمی مانند تبدیل کاتالیستی، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت گاز، تصفیه نفتای سبک و سنگین، تصفیه گاز با آمین، بازیافت گوگرد و تصفیه آب ترش ساخته شده است و در کنار آن واحد های جانبی مانند 17 دستگاه مخزن، یک دستگاه آبشیرین کن به ظرفیت 250 متر مکعب در ساعت، یک دستگاه برج خنک کننده به ظرفیت 10 هزار مترمکعب در ساعت، واحد تولید نیتروژن به ظرفیت 4000 نرمال متر مکعب در ساعت، سه دستگاه مشعل گازهای مازاد، واحد جامد سازی گوگرد، یک دستگاه توربین گازی مولد برق 42 مگاواتی، دیگ های بخار کمکی به ظرفیت 176 تن در ساعت و دیگ های بخار بازیافتی به ظرفیت 88 تن در ساعت نیز احداث شد.
در فاز نخست پروژه افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز، واحد جدید بنزین سازی آن شامل سه ﺑﺨﺶ اصلی ﺗﺼﻔﯿﻪ ﻧﻔﺘﺎي ﺳﻨﮕﯿﻦ، اﮐﺘﺎن اﻓﺰا و اﺣﯿﺎء ﮐﺎﺗﺎﻟﯿﺴﺖ و همچنین بخش ﺗﺼﻔﯿﻪ هیدروژنی ﻧﻔﺘﺎي سبک واحد ایزومریزاسیون با حضور رئیس جمهور در اسفند سال 96 به بهره برداری رسید.
 مهندس نامور افزود: در سال گذشته با بهره برداری از فاز نخست این پروژه، روزانه چهار میلیون لیتر بنزین به ظرفیت بنزین تولیدی پالایشگاه بندرعباس افزوده شد و ظرفیت کلی تولید بنزین دراین پالایشگاه به 12 میلیون لیتر در روز رسید.
شركت پالايش نفت بندرعباس با ظرفيت پالايش روزانه 350 هزار بشكه نفت خام و ميعانات گازي 18 درصد از فرآورده هاي نفتي كشور را تامين مي كند.         

 

منبع : روابط عمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس

نشریه